Avontuurlijk Verblijven

Overzicht
9 oktober 2024 - Familie Resort Molenwaard

Familie Resort Molenwaard bekroond met derde plaats als meest innovatief vakantiepark in de Benelux

Familie Resort Molenwaard heeft tijdens het jaarlijkse congres Vakantiepark van de Toekomst op 8 oktober 2024 de derde plaats behaald in de verkiezing voor het meest innovatieve vakantiepark in de Benelux. Het resort werd geprezen om zijn unieke concept en hoogwaardige thematisering. De eerste en tweede plaatsen gingen naar Hof van Saksen en Pairi Daiza. De prijs is het resultaat van een zorgvuldige beoordeling door een deskundige vakjury, die de afgelopen maanden 39 vakantieparken uit de Benelux heeft beoordeeld op criteria zoals innovatie, maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO), consumentenbeleving en de kwaliteit van uitvoering.

Sinds de opening in de zomer van 2021 heeft Familie Resort Molenwaard zich snel ontwikkeld tot een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Het park neemt bezoekers mee in de wereld van Fien en Teun, het bekende boertje en boerinnetje, en hun dierenvriendjes. Tijdens de selectie noemde de jury, bestaande uit oprichters en hoofdredacteuren van toonaangevende recreatieplatforms, het park zelfs ‘de Dutch Disney’. 

Hoewel het park nog maar vier jaar open is, heeft het zich al vanaf het begin weten te onderscheiden door zijn focus op innovatie en een unieke vakantie-ervaring. Bezoekers overnachten in accommodaties geïnspireerd door de avonturen van Fien en Teun, het heeft een breed scala aan activiteiten speciaal gericht op kinderen en hun families. Juryleden Hans van Leeuwen, Wander Groot, Laurens Taekema, Rob Ansen, Walter Jonker en Linda Fijma prezen met name de gastvrijheid, het zorgvuldig uitgewerkte thema en de perfect afgestemde entertainmentprogramma's die naadloos aansluiten bij de doelgroep. Die combinatie geeft Familie Resort Molenwaard een unieke positie binnen de Benelux en maakt het vakantiepark bijzonder innovatief maakt.

Michael van Hoorne, CEO van Van Hoorne Studios, het bedrijf achter Familie Resort Molenwaard, is trots op deze erkenning: “Het is ongelofelijk mooi dat we ons in deze top drie mogen plaatsen. We staan tussen de beste parken van Noord-Europa en daar zijn we ongelofelijk trots op. We zijn al een aantal jaar bezig om het best gewaardeerde park te zijn en nu is het gelukt. Meer dan 150 collega’s staan iedere dag klaar om onze gasten een fantastische vakantie te geven en dit is dus een kroon op ons werk en een enorm compliment naar onze mensen.”

Met de derde plaats zet Familie Resort Molenwaard zich op de kaart en zet het een belangrijke stap in zijn verdere groei en ontwikkeling. Moederbedrijf Van Hoorne Studios heeft al diverse prijzen gewonnen, waaronder awards voor Avonturenboerderij Molenwaard en twee Musical Awards voor hun theaterproducties. De volgende editie van de prijsuitreiking voor het meest innovatieve vakantiepark vindt over twee jaar plaats.